Domů » Zvířata » orel mořský

orel mořský

Haliaeetus albicilla

Kontinenty Asie, Evropa
Skupina Ptáci
Řád dravci (Accipitriformes)
Čeleď jestřábovití (Accipitridae)
Hmotnost 3,5-8 kg
Rozměry délka 65-92 cm, rozpětí křídel až 250 cm
Výskyt Evropa, Asie – okolí velkých vodních ploch
Potrava ryby, vodní ptáci, savci, v zimě žere i zdechliny
Rozmnožování Samice klade 1-2 vejce, sedí na nich 35-46 dní.
Zajímavost

Náš největší dravý pták, bohužel je u nás stále velmi vzácný a ohrožený. Jeho největším nepřítelem je člověk, který každoročně několik dospělých ptáků upytlačí, zabije otrávenými návnadami nebo vyruší samici na hnízdě.

Seznam adoptivních rodičů

  • Hana Houdová (Kynšperk nad Ohří)
  • 223. letka oprav letecké techniky 22. zVrL
  • Kristýna Bendová (Třebíč)
  • Oherovi (Svatý Kříž)
  • rodina Tůmova (Praha)

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.