ledňák obrovský

Dacelo novaeguineae

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád srostloprstí (Coraciiformes)
Čeleď ledňáčkovití (Alcedinidae)
Hmotnost hmotnost až 0,5 kg
Rozměry délka kolem 40 cm
Výskyt Austrálie a Nový Zéland – suché řídké lesy a křoviny
Potrava bezobratlí a drobní obratlovci
Rozmnožování Snáší 2-5 vajec, inkubace trvá okolo 24 dnů.
Zajímavost

Je největším zástupcem ledňáčků. Ozývá se chechtavým hlasem, kvůli kterému ho domorodí Austrálci nazývají Kookabura. Ledňáci se člověka nebojí a často ho nechají přiblížit se na malou vzdálenost. Ve své domovině jsou oblíbení chovanci voliér.

Seznam adoptivních rodičů

  • Jindřiška Dejmková (Pelhřimov)
  • Kukabara Agency, s.r.o. (Praha)
  • Jindřiška Dejmková (Pelhřimov)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat