Domů » Zvířata » holoubek diamantový

holoubek diamantový

Geopelia cuneata

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád měkkozobí (Columbiformes)
Čeleď holubovití (Columbidae)
Hmotnost 30‒50 g
Rozměry 19‒21 cm
Výskyt řídké lesy a polopouště poblíž vody v severní a západní Austrálie
Potrava semena rostlin, občas menší druhy hmyzu
Rozmnožování samice snáší dvě vejce do řídce spleteného hnízda, inkubace trvá 13‒14 dnů
Zajímavost

Ve své domovině žijí v menších hejnech, která se chovají velice krotce. Je jedním z nejběžněji chovaných druhů divokých holubů.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.