Domů » Zvířata » Fenek

Fenek

Vulpes zerda

Kontinenty Afrika
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď psovití (Canidae)
Hmotnost 1-1,5 kg
Rozměry délka těla: 24–41 cm, délka ocasu: 18–31 cm, výška v kohoutku: 18–22 cm
Výskyt Žije v pouštních oblastech severní Afriky, Sinajského a Arabského poloostrova.
Potrava Jejich potravou jsou ještěři, ptáci a jejich vejce a mláďata, sarančata, brouci, štíři, pavouci i jiní bezobratlí a také hlodavci, jako je tarbík egyptský a pískomilové. Pojídají kořínky, hlízy a cibule rostlin a také datle.
Rozmnožování Březost trvá 50 až 53 dní, rodí 2-4 mláďata.

Seznam adoptivních rodičů

  • Lukáš Coufal (Oslavice)
  • Klaudinka a Tomášek Pejchlovi
  • Martina Kašparová a Eliška Pilařová
  • 2pack, s.r.o.
  • Peřinovi (Nové Město na Moravě)
  • Taneční škola Aura (Jihlava)
  • Luboš Havelka (Žďár nad Sázavou)
  • Vojta, Kamča a Standa Kolárikovi
  • Mondscheinovi (Oleška)
  • Kubík Bastr
  • Vonešovi (Třeboň)
  • Markétka, Dominik, Léňa a Marek (Jihlava)
  • rodina Musilova (Jihlava)
  • Johana a Veronika Vodičkovy (Živanice)
  • Mgr. et Mgr. Kateřina Hortová (Velké Meziříčí)
  • Viktorie Valenová (Sokolnice)
  • Andrea Moravcová (Humpolec)
  • Sekotovi ze Mstislavic

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat