želva ostruhatá

Centrochelys sulcata

Kontinenty Afrika
Skupina Plazi
Řád želvy (Chelonia)
Čeleď testudovití (Testudinidae)
Hmotnost 40-60 kg
Rozměry délka krunýře až 80 cm
Výskyt centrální Afrika – stepi, savany, polopouště a křovinaté oblasti
Potrava suché rostliny a jejich části, příležitostně i zdechliny, nebo výkaly
Rozmnožování Klade kolem 15 vajec, doba inkubace trvá 90-200 dnů.

Seznam adoptivních rodičů

  • ZŠ a MŠ Kamenice (Kamenice)
  • Děti z 8.MŠ Vysočánek, Žďár nad Sázavou (Žďár nad Sázavou)
  • Lenka Sarah Pertlová (Jihlava)
  • Jana Čemusová (Praha)

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.