tuleň obecný

Phoca vitulina vitulina

Kontinenty Evropa
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď tuleňovití (Phocidae)
Hmotnost 70-140 kg
Rozměry 1,4–1,9 m
Výskyt severní oblasti Tichého a Atlantického oceánu
Potrava mořské ryby
Rozmnožování Tuleni se páří ve vrcholném létě a vrhají mláďata po 11 měsících březosti, a to na souši. Většinou jsou mláďata dobře ukryta pod skalními převisy nebo písečnými dunami.

Seznam adoptivních rodičů

  • Z TRANS s.r.o. (Moravské Budějovice)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 10 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat