Domů » Zvířata » tamarín žlutoruký

tamarín žlutoruký

Saguinus midas

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád primáti (Primates)
Čeleď malpovití (Cebidae)
Hmotnost 400-550 g
Rozměry délka těla: 20,5-28 cm, délka ocasu: 31-44 cm
Výskyt Pralesy v okolí Amazonky v Brazílii, Venezuela, Guyana, Francouzská Guyana, Surinam.
Potrava ovoce, květiny, nektar, hmyz, žáby, pavouky či ještěrky
Rozmnožování V období množení rodí mláďata vždy jen jedna samice ve skupině a u zbylých je tento instinkt potlačen. Období březosti trvá 140 až 170 dnů a nejčastěji se narodí dvě mláďata.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.