Domů » Zvířata » rys červený

rys červený

Lynx rufus

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď kočkovití (Felidae)
Hmotnost 5-15 kg
Rozměry délka 0,65 – 1,1 metru, výška okolo 40cm, délka ocasu 11 -19 cm
Výskyt Jižní Kanada, Spojené státy americké a Mexiko – různá prostředí, od pouště ke smíšeným a jehličnatým lesům.
Potrava králíci, zajíci, hlodavci, vysoká zvěř
Rozmnožování Mláďata (většinou 2-4) se rodí na jaře po asi dvouměsíční březosti. Jsou slepá a zcela odkázána na matku.

Seznam adoptivních rodičů

  • ZŠ Třemošnice (Třemošnice)

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.