rosela pestrá

Platycercus eximius

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád papoušci (Psittaciformes)
Čeleď papouškovití (Psittacidae)
Hmotnost 30-40 g
Rozměry délka 30 cm
Výskyt Austrálie – lesy, křoviny a suché oblasti
Potrava semena, plody a další části rostlin
Rozmnožování Samice klade 5-6 vajec, na nichž sedí 19-21 dnů.
Zajímavost

Velmi pestře zbarvený australský papoušek. Hnízdo si staví v dutinách stromů. Je velmi odolná vůči výkyvům australského počasí. Díky tomu je často chovaná ve venkovních voliérách, kde může být po celý rok.

Seznam adoptivních rodičů

  • Aneta Němcová (Třebíč)
  • Irena Adamcová (Havlíčkův Brod)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 1 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat