Domů » Zvířata » puštík bělavý pobaltský

puštík bělavý pobaltský

Strix uralensis liturata

Kontinenty Asie, Evropa
Skupina Ptáci
Řád sovy (Strigiformes)
Čeleď puštíkovití (Strigidae)
Hmotnost 0,57–1,30 kg
Rozměry délka 50–62 cm, rozpětí křídel 124–134 cm
Výskyt Evropa, Asie – jehličnaté, smíšené i listnaté lesy
Potrava hlodavci a další drobní savci, ptáci a hmyz
Rozmnožování Samice snáší 2–4 vejce, na kterých sedí 28–34 dnů, samec ji krmí.
Zajímavost

Je velmi nebojácný a dokáže urputně a agresivně bránit své hnízdo před jakýmkoli vetřelcem. Ve Švédsku mu dokonce říkají „slaugula“ tj. „útočná sova“. Hnízdí především v dutinách starých stromů, dokonce i v jejich polorozpadlých torzech. Mláďata se líhnou postupně, rodiče je krmí asi 5 týdnů.

Seznam adoptivních rodičů

  • Soukromá vyšší odborná škola sociální, o.p.s (Jihlava)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat