pštros dvouprstý

Struthio camelus

Kontinenty Afrika
Skupina Ptáci
Řád pštrosi (Struthioniformes)
Čeleď pštrosovití (Struthionidae)
Hmotnost 100-160 kg
Rozměry výška 2,1-2,8 m
Výskyt Afrika (savany, polopouště)
Potrava tráva, semena a plody rostlin, příležitostně hmyz a drobní obratlovci
Rozmnožování Samice snáší 15-20 vajec, inkubace trvá kolem 40 dnů.
Zajímavost

Největší současný druh ptáka. Má nápadně velká křídla, která používá při běhu k manévrování a vybírání zatáček. Může běžet až 70 kilometrovou rychlostí. Brání se kopnutím silných nohou, nebezpeční jsou zejména samci bránící samice a mláďata.

Seznam adoptivních rodičů

  • rodina Pumprlova (Tovačov)
  • ZŠ Palachova (Žďár nad Sázavou)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat