Domů » Zvířata » pásovník dlouhoocasý

pásovník dlouhoocasý

Poephila acuticauda

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád pěvci (Passeriformes)
Čeleď astrildovití (Estrildidae)
Hmotnost 13–17 g
Rozměry délka vč. ocasu 15–17 cm (tělo cca 10 cm)
Výskyt suché savany, stepi a eukalyptové lesy na severu Austrálie
Potrava drobná semena, v době rozmnožování i hmyz
Rozmnožování klade 4–6 vajec, doba inkubace 13–17 dnů
Zajímavost

Žije ve velkých několikatisícových hejnech, často i s jinými pěvci. Tvoří trvalé páry, které spolu zůstávají během celého roku, společně staví hnízdo, sedí na vejcích i pečují o potomstvo. Dokonce spolu nocují i mimo sezonu.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.