neoféma modrohlavá

Neophema splendida

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád papoušci (Psittaciformes)
Čeleď (Psittaculidae)
Hmotnost 35‒40 g
Rozměry délka včetně ocasu 19‒20 cm
Výskyt pouštní a polopouštní oblasti australského vnitrozemí
Potrava semena travin, listy sukulentů
Rozmnožování samice 4‒6 vajec do dutin stromů, mláďata se líhnou po 19 dnech
Zajímavost

Neofémy patří k nejbarevnějším papouškům. Proto jsou často chovány v zájmových chovech. Jsou velmi otužilé a v ČR se dají chovat celoročně ve venkovních voliérách.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 1 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat