Domů » Zvířata » mýval severní

mýval severní

Procyon lotor

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád šelmy (Carnivora)
Čeleď medvídkovití (Procyonidae)
Hmotnost 4-10 kg
Rozměry 40-70 cm
Výskyt Severní až Střední Amerika – okolí vodních toků a jezer
Potrava Loví drobné savce, ptáky, žáby, ryby, hmyz, korýše i měkkýše a vybírají i ptačí hnízda.
Rozmnožování K páření dochází od ledna do března. Samice rodí po 63 dnech březosti v různých úkrytech nebo stromových dutinách obvykle 3-5 mláďat.

Seznam adoptivních rodičů

  • SLUŽBY MĚSTA JIHLAVY s.r.o. (Jihlava)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?