Domů » Zvířata » mara stepní

mara stepní

Dolichotis patagonum

Kontinenty Amerika
Skupina Savci
Řád hlodavci (Rodentia)
Čeleď morčatovití (Caviidae)
Hmotnost 10 kg
Rozměry tělo je dlouhé okolo 70 cm, ocásek měří 4-5 cm.
Výskyt Střední a jižní Argentina
Potrava požírá traviny, byliny, listy a plody
Rozmnožování Vyhrabávají si mělké nory nebo využívají doupata jiných savců, kde samice rodí 2-3 mláďata. Březost trvá okolo dvou až tří měsíců, mláďata se stejně jako u ostatních morčatovitých rodí velmi vyspělá.

Seznam adoptivních rodičů

  • Ing. Vávrová J. (Mostiště)
  • Anna, František, Lucie a Bady Sodomkovi (Žďár nad Sázavou)

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.