Domů » Zvířata » krátkokrčka červenobřichá

krátkokrčka červenobřichá

Emydura subglobosa

Kontinenty Austrálie
Skupina Plazi
Řád želvy (Testudines)
Čeleď matamatovití (Chelidae)
Hmotnost 0,7-1 kg
Rozměry 15-25 cm
Výskyt Papua Nová Guinea a Austrálie.
Potrava Živí se převážně bezobratlými, drobnými obratlovci, rybami a zeleným krmením.
Rozmnožování Rozmnožuje se začátkem jara. Délka vývoje činí 10-13 týdnů. Počátkem léta si samice vyhrabe nohama hlubokou jámu. Počet nakladených vajec se pohybuje od 5 po 23, typicky 10. Na ně přihrne zadníma nohama písek.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 1 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat