klokan rudý

Macropus rufus

Kontinenty Austrálie
Skupina Savci
Řád málozubí (Diprotodontia)
Čeleď klokanovití (Macropodidae)
Hmotnost až 80 kg
Rozměry délka je 1 m až 1,6 m, ocas bývá dlouhý 0,75 m až 1,2 m
Výskyt Austrálie – savany
Potrava seno, zelené krmení, větve, zelenina, ovoce
Rozmnožování Samice je březí 30-33 dnů. Rodí obvykle jedno mládě, které je po narození asi dva centimetry dlouhé a váží jen 0,8 g. Samo se musí vyšplhat do vaku, kde se přisaje k jedné ze čtyř mléčných bradavek. K bradavce je trvale přichyceno okolo 70 dnů.

Seznam adoptivních rodičů

  • Miroslav Oliva (Znojmo)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 4 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat