Domů » Zvířata » kakadu palmový

kakadu palmový

Probosciger aterrimus aterrimus

Kontinenty Austrálie
Skupina Ptáci
Řád papoušci (Psittaciformes)
Čeleď kakaduovití (Cacatuidae)
Hmotnost 0,5 – 1,2 kg
Rozměry délka včetně ocasu 55 – 60 cm
Výskyt Nová Guinea a Austrálie – lesy a jejich okraje, monzunové lesy
Potrava palmové ořechy, různá semena a plody
Rozmnožování Samice snáší obvykle 1 vejce, inkubace trvá přibližně 33 dny.
Zajímavost

Páry žijí trvale na jednom místě, které si brání. Hnízdí vysoko v dutinách stromů. Jediné mládě zůstává ve hnízdě, kde ho samice krmí, asi 3 měsíce.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 5 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat