hroznýš psohlavý východní

Sanzinia madagascariensis

Kontinenty Afrika
Skupina Plazi
Řád šupinatí (Squamata)
Čeleď hroznýšovití (Boidae)
Hmotnost až 4 kg
Rozměry 2-3 m
Výskyt Madagaskar – lesy a křoviny
Potrava ptáci a drobní savci
Rozmnožování Samice jsou vejcoživorodé, po 6 – 8 měsících rodí 4 – 8, někdy i 15 mláďat.
Zajímavost

Dobře šplhá.

Seznam adoptivních rodičů

  • Lukáš Páv (Praha)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat