Domů » Zvířata » hroznýš psohlavý východní

hroznýš psohlavý východní

Sanzinia madagascariensis

Kontinenty Afrika
Skupina Plazi
Řád šupinatí (Squamata)
Čeleď hroznýšovití (Boidae)
Hmotnost až 4 kg
Rozměry 180-200 cm
Výskyt Madagaskar – lesy a křoviny
Potrava ptáci a drobní savci
Rozmnožování Samice jsou vejcoživorodé, po 6–8 měsících rodí kolem 10 mláďat.
Zajímavost

Dobře šplhá.

Seznam adoptivních rodičů

  • Lukáš Páv (Praha)

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 2 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat