Domů » Zvířata » hlodoun menší

hlodoun menší

Cannomys badius

Kontinenty Asie
Skupina Savci
Řád hlodavci (Rodentia)
Čeleď myšovití (Muridae)
Hmotnost 200-400 g
Rozměry 22-26 cm
Výskyt Jihovýchodní Asie – bambusové lesy i kulturní krajina v horách i nížinách
Potrava Živí se zejména kořeny, hlízami a oddenky různých druhů rostlin.
Rozmnožování Samice rodí po 42 dnech březosti 2 – 5 mláďat.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.