Domů » Zvířata » čejka jihoamerická

čejka jihoamerická

Vanellus chilensis

Kontinenty Amerika
Skupina Ptáci
Řád Dlouhokřídlí (Charadriiformes)
Čeleď Kulíkovití (Charadriidae)
Hmotnost 300–400 g
Rozměry délka 32–38 cm
Výskyt Jižní Amerika – celý kontinent mimo husté tropické lesy a vysoké hory
Potrava Bezobratlí, občas i drobní obratlovci (rybky)
Rozmnožování Samice snáší až 4 vejce, mláďata se líhnou po cca 27 dnech.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Omlouváme se, ale toto zvíře není možné adoptovat. Podívejte se na seznam zvířat a zkuste vybrat jiné.