ara ararauna

Ara ararauna

Kontinenty Amerika
Skupina Ptáci
Řád papoušci (Psittaciformes)
Čeleď papouškovití (Psittacidae)
Hmotnost 0,9 – 1,4 kg
Rozměry 26 – 33,5 cm
Výskyt Jižní Amerika – tropické deštné lesy
Potrava ořechy, měkké plody, výhonky, květy
Rozmnožování Samice snáší 1 – 3 vejce, doba inkubace je 24 – 26 dnů.
Zajímavost

Žije v trvalých párech. Hnízdí v dutinách stromů. V přírodě často zaletuje k hlinitým břehům řek, kde polyká zeminu a doplňuje si tak minerální látky.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat