anakonda velká

Eunectes murinus

Kontinenty Amerika
Skupina Plazi
Řád šupinatí (Squamata)
Čeleď hroznýšovití (Boidae)
Hmotnost až 100 kg
Rozměry délka až 8 metrů
Výskyt Obývá Amazonský deštný prales. Je možno ji spatřit v Brazílii, Kolumbii, Peru, Venezuele, Guyaně a na Trinidadu.
Potrava V přírodě loví kajmany, želvy a ryby, ale i ptáky, kapybary a jiné savce.
Rozmnožování Samice bývá gravidní asi 200 dní. Mláďata jsou dlouhá od 35 do 70 cm a bývá jich kolem 30.
Zajímavost

Jméno „anakonda“ pochází z tamilského slova „anaikolra“, což znamená „zabiják slonů“. Španělsky se pro změnu jmenuje „matatoro“, čili „zabiják býků“.

Seznam adoptivních rodičů

Chcete přispět na chov?

Cena adopce je 3 000 Kč / rok. Více informací o symbolické adopci najdete na stránce Jak pomoci?

Chci adoptovat